Klanten van NL Soja BV vragen zo nu en dan of ze kunnen beleggen in ons bedrijf. Ook stellen ze voor om crowdfunding op te starten, zodat de ontwikkeling van NL Soja BV versneld kan worden.
De betrokkenheid van onze klanten stellen wij zeer op prijs, juist omdat zij doelbewust kiezen voor de biologische sojabonen van NL Soja BV.
Zelf richten wij ons op een gestage ontwikkeling, omdat steeds weer blijkt dat 'zaaien in het land' makkelijker is, dan 'zaaien in de markt'.
Natuurlijk is onze aandacht enerzijds gericht om de teelt, bewaring en verwerking van onze biologische sojabonen de komende jaren te ontwikkelen en te verbeteren.
Bovenal is onze focus gericht op het ontwikkelen van een uitgebreid klantenbestand van tevreden en terugkerende consumenten en B2B contacten.
Onze klanten, die de kracht van ons concept (Nederlandse productie van biologische sojabonen uit non-GMO zaaizaad voor de directe humane consumptie) onderkennen, zijn daarmee indirect de financiers en investeerders in ons bedrijf, want 'geen klanten, geen perspectief'.
Indien u opzoek bent naar mogelijkheden voor duurzaam beleggen, dan bent u waarschijnlijk ook een bewogen consument met aandacht voor eerlijke en gezonde voeding.
Misschien bent u dagelijks bewust met uw voeding bezig. Misschien stelt u uw aandacht voor de juiste voedingskeuze uit tot morgen. Of, misschien heeft u helemaal geen tijd en aandacht voor (gezonde) voeding.
Wie u ook bent, waarschijnlijk kent u de gedachte 'wat zullen we eten?'. En, hoe gauw gaan we dan niet voor gemak, zonder na te denken of we gezond eten?
Op het internet is veel naslagwerk te vinden over eerlijke voeding, gezonde voeding, duurzame voeding, gebalanceerde voeding, enz. enz.
Als 'instapbonus' hier een paar korte statements, als samenvatting van het vele naslagwerk (zonder volledig te willen zijn).
Een algemene waarheid over voeding is, dat we gezonder leven als we gezonder eten. Dat is alvast winst voor ons allemaal.
Eet gevarieerd, dus wissel af.
Eet gebalanceerd, dus zorg voor voedingsmiddelen, die elkaar aanvullen.
Eet met (de juiste) mate, dus eet vooral niet te veel, maar van sommige voeding ook niet te weinig.
Maak een lijstje voor de komende week, wat u gaat eten. Dit maakt het een stuk eenvoudiger boodschappen doen en u weet die week in ieder geval zeker, dat u de juiste ingrediënten in huis heeft. En, dat voorkomt verspilling.
Als u zich vervolgens aan het lijstje houdt, zullen het aantal feelgood-food impulsaankopen ook afnemen. Wel zo goedkoop!
Als u kunt kiezen, koop meer vers en ongesneden groenten. De houdbaarheid is langer en de verspilling is lager. Ongesneden groenten zijn ook nog eens voordeliger.
Een aantal eenvoudige tips vanuit verschillende instanties
Duurzame voeding is plantaardige voeding; is seizoensgebonden voeding, is regionale voeding.
Waarom zou ik sojabonen eten? Is soja gezonde voeding? Is soja duurzame voeding? Zomaar een drietal vragen, die te vinden zijn op het internet.
De eerlijke waarheid over sojabonen is ook, dat 0,5% van de mensen allergisch voor soja kunnen zijn. [3]
Daarnaast is de eerlijke waarheid over sojabonen, dat er gezondheidsclaims zijn en dat er een aantal vraagtekens zijn. [4]
En er zijn de nodige bedenkingen over de teelt van sojabonen in o.a. Zuid Amerika (bomenkap, roofbouw, landroof, GMO rassen, verlies aan biodiversiteit). [5]
[1]Gezondheidenwetenschappen, Supersoja of toch niet?
[4]Samenvatting van voor- en nadelen
[5]ASN Bank, Duurzame keuze of milieuvervuiler
Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.
Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.
Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.
Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.
Sojabonen zijn gewoon gezond.
Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.
Eet bewust, eet alles met mate.
Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.
Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.
Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.
Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.
Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.
Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.
Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.
Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.
Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.
De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.
Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.
Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.
Wij telen momenteel alleen biologisch.
NL Soja BV is skal-gecertificeerd.
Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.
NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.
Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.
Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.