Je bent een kritische consument; vegetarische of een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.
Je bent bewust bezig met het uitkiezen
van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.
Je bent een kritische consument; vegetarisch of een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.
Je bent bewust bezig met het uitkiezen van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.
Onbewerkt voedsel
Het eten van onbewerkt voedsel is een van de belangrijkste aspecten voor een gezond voedingspatroon. Door de industrialisatie (ook van de voedingsketen) wordt ons basis voedsel steeds vaker (ultra-) bewerkt. Door toevoegingen wordt de houdbaarheid, smaak, geur en presenteerbaarheid van ons voedsel beïnvloed. Daarnaast zorgt bewerkt voedsel voor veel gemak in de keuken.
Nu is het niet zo dat voedsel helemaal niet bewerkt zou hoeven te worden.
Eten wordt gekookt, gebakken, klaargemaakt; maar hoe dichter u bij de natuurlijke producten blijft en hoe minder smaakversterkers, geurversterkers, kleurstoffen of andere toevoegingen om de houdbaarheid, de smaak, de geur of het productieproces te versnellen worden toegevoegd aan uw voeding, hoe gezonder uw dagelijks voedingspatroon wordt en zal zijn.
Misschien moeten we allemaal weer wat meer terug naar het "werk" in de keuken.
Kost meer tijd zult u zeggen, maar wat is tijd als het bijdraagt aan uw gezondheid vandaag en in de toekomst.
"Nieuwsgierig geworden naar de sojameel van NL-soja, heb ik een pakje gekocht om zelf de voordelen van deze sojameel te onderzoeken. Ik kan zeggen dat ik positief verrast ben. De pannenkoekjes die ik ervan gemaakt heb zijn heel smaakvol en geven je een vol gevoel, zonder een opgeblazen gevoel te krijgen of over vol te zitten. Als ik het vergelijk met gewoon meel of de reguliere pannenkoekmeel (met reguliere pannenkoekmeel heb je vaak na een uur al weer lekkere trek) vult deze meel enorm en blijft de lekkere trek achterwege. Sterker nog, ik heb ’s middags als tussendoortje een paar pannenkoekjes gemaakt en ik kon mijn avondeten, verbazingwekkend, niet op krijgen. Dat geeft duidelijk aan hoe vullend deze sojameel is. Andere voordelen, zoals koolhydraat arm en eiwit rijk, hebben ervoor gezorgd dat onze zoon de sojameel gaat gebruiken in zijn sport dieet. Dus zoek je gezonde voeding of een gezond tussendoortje (wafels of poffertjes zijn ook heerlijk met de sojameel), dan kan ik de sojameel van NL-Soja zeker aanraden!" mevr. H. Dekker, Emmeloord
Zelf hebben we deze ervaring inmiddels ook. Verbazingwekkend hoe voedzaam en hoe prettig het eten is van pannenkoeken of flensjes gemaakt van ons eigen sojameel.
Onbewerkt voedsel is gezond
Onbewerkt voedsel bevat gemiddeld genomen minder calorieën dan bewerkte voeding. Groenten, fruit, vis of vlees bevatten precies de macronutriënten die ons lichaam nodig heeft. Uiteraard is er ook veel natuurlijke voeding die best veel calorieën bevat, zoals vette vis of noten. Maar de natuur zorgt er steeds voor dat deze voeding goed verzadigt zodat je er niet te veel van eet. Dit in tegenstelling tot chips, chocola of koekjes. Zodra je daar eentje van neemt kan je niet meer stoppen.
Onbewerkte voeding bevat de grootste hoeveelheid vitaminen en mineralen. Vooral vitamines zoals vitamine C zijn erg kwetsbaar. Houdbaar vruchtensap is bijvoorbeeld verhit om te kunnen bewaren. Hierdoor gaat het grootste deel van de vitamine C helaas verloren.
Aan bewerkte voeding ontbreekt wat we nodig hebben en het bevat bovendien stoffen die ons lichaam belasten. Wanneer je bijvoorbeeld voeding frituurt zullen de vetten oxideren waardoor schadelijke en zelfs kankerverwekkende stoffen gevormd worden. Elke keer als ons lichaam iets niet herkent als natuurlijke voeding zullen er alarmbellen afgaan. De lever zal in actie moeten schieten om al deze stoffen onschadelijk te maken. Hierdoor kan de lever niet focussen op de honderden andere belangrijke functies die zouden moeten plaatsvinden. Het immuunsysteem wordt ook geactiveerd en uitgeput waardoor het niet meer functioneert zoals het zou moeten op momenten dat het nodig is.
NL Soja BV produceert en levert biologische sojabonen en biologisch sojameel uit Nederland. Beide producten zijn een gezonde basis voor u in de keuken, om eigen gerechten te maken die beperkt bewerkt zijn, maar bovenal gezond en smakelijk: of het nu gaat om groenteschotels met gekookte sojabonen, eigengemaakte sojamelk, smoothies, tofu, tempeh, geroosterde sojaboontjes, kinako of allerlei baksel (pannenkoeken, brood, koekjes, etc.).
Door meer onbewerkt voedsel te eten en daarmee het simpele feit dat je een deel van je eigen voedsel 'kent'; weet waar het vandaan komt; hoe het is geproduceerd / is bereid en dat het zonder allerlei toevoegingen op je bord belandt, maakt het nuttigen van de maaltijd net even anders en een stuk gezonder.
Onze persoonlijke ervaring willen wij voor u beschikbaar stellen. Wij willen ervoor zorgdragen, dat u:
Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.
Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.
Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.
Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.
Sojabonen zijn gewoon gezond.
Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.
Eet bewust, eet alles met mate.
Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.
Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.
Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.
Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.
Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.
Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.
Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.
Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.
Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.
De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.
Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.
Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.
Wij telen momenteel alleen biologisch.
NL Soja BV is skal-gecertificeerd.
Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.
NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.
Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.
Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.