Eten zonder bijsmaak

Eten zonder bijsmaak

Eten zonder bijsmaak

Je bent een vegetarische consument of

een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.


Je bent bewust bezig met het uitkiezen

van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.

Je bent een vegetarische consument of een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.


Je bent bewust bezig met het uitkiezen van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.

Eén aspect is daarbij voor jou belangrijk.

Je wilt je eten kopen, klaarmaken en genieten zonder twijfel.


Je wilt eten zonder bijsmaak.

Eén aspect is daarbij voor jou belangrijk.

Je wilt je eten kopen, klaarmaken en genieten zonder twijfel. Je wilt eten zonder bijsmaak.

Uit uw 'achtertuin'

Uit uw 'achtertuin'

Transparant

Transparant

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord

Duurzaam

Duurzaam

Uw eten, onze zorg

U en wij hebben met elkaar gemeen, dat we dagelijks eten. Een ruime voedselkeuze en voldoende beschikbaarheid helpen daarbij het eten elke dag te 'verzamelen'.


Dat we in Nederland met z'n allen een 'beetje' kritischer naar ons voedsel zijn gaan kijken, zal niemand zijn ontgaan:


  • de één vanuit de overtuiging, dat het radicaal anders moet met het voedselsysteem;
  • de ander om een duurzaam steentje bij te dragen, door een kleine stap in een andere richting te zetten;
  • weer een ander vanuit pure passie voor ambacht en gerechten uit de eigen keuken;
  • de volgende door een verlangen naar gezondheid, zelfvoorziening, solidariteit of harmonie;
  • en u zo mogelijk door een combinatie van al deze punten.
Eten zonder bijsmaak, koken met soja van NL-soja.nl

De 'vernieuwde' aandacht voor een vorm van voedselbeweging in Nederland komt tot uitdrukking in een bewuster koopgedrag van de dagelijkse voeding:

 

  • waar komt mijn eten vandaan?
  • wat zit er in? wat is toegevoegd?
  • is het maatschappelijk verantwoord geproduceerd?
  • is het gezond? is het duurzaam?


Als u uw eten koopt, klaarmaakt en nuttigt, vinden wij dat u dat moet kunnen doen zonder bijsmaak, zonder twijfel, maar met zekerheid en met genot.

Evert Jan Daling en Bas Daling

Wij zijn ook consument

Wij hebben de luxe gekend, dat wij een aantal jaren een deel van ons voedsel zelf hebben kunnen verbouwen: groente, fruit, kruiden, aardappels, maar ook eieren en zelfs ons eigen vlees.


Het bracht werk en inspanning met zich mee, maar ook voldoening en inzicht.


Het gaf plezier in de keuken en aan tafel. Sindsdien zeggen we vaak tegen elkaar '...dit is restaurantwaardig...'.


Het simpele feit dat je een deel van je eigen voedsel 'kent'; weet waar het vandaan komt; hoe het is geproduceerd en dat het zonder toevoegingen op je bord belandt, maakt het nuttigen van de maaltijd net even anders.

Wij zijn uw achtertuin, u bent onze buren

Onze persoonlijke ervaring willen wij voor u beschikbaar stellen. Wij willen ervoor zorgdragen, dat u:


  • zekerheid heeft over de herkomst van uw eten;
  • inzicht heeft in het teelt- en productieproces van uw eten;
  • weet dat uw eten natuurlijk maatschappelijk verantwoord is geproduceerd;
  • weet dat uw eten lokaal duurzaam is geproduceerd, alsof het uit uw eigen achtertuin komt;
  • een relatie met ons kunt aangaan, alsof wij uw buren zijn;
  • daarmee koopt en eet zonder bijsmaak.


Direct bestellen?

Koop hier uw

biologische sojabonen of soja producten

uit Nederland


U heeft een winkel, restaurant, verkooppunt, voedsel coöperatie? U wilt biologische sojabonen of soja producten van NL Soja opnemen in uw assortiment?


Stuur hier een bericht.

Wij leveren gedroogde biologische sojabonen uit eigen teelt

Lokaal

Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.  

Transparant

Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.


Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.


Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.

Gezond

Sojabonen zijn gewoon gezond.


Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.


Eet bewust, eet alles met mate.


Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.

Ambachtelijk

Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.


Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.


Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.


Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.


Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.


Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.

Sojabonen klaar voor de oogst
Uw eigen tofu maken met sojabonen van NL Soja BV
Tofu gerecht NL Soja BV
Bas Daling en Evert Jan Daling NL Soja BV

Maatschappelijk verantwoord

Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.


Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.

Duurzaam

De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.


Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.


Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.


Wij telen momenteel alleen biologisch.


NL Soja BV is skal-gecertificeerd.

Eerlijk

Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.

B2B samenwerking

NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.


Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.


Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.

Soja van NL-soja is gezonde voeding, is duurzame voeding, is eerlijke voeding.

Eten zonder bijsmaak

kan NU met soja van NL Soja

Share by: