Je bent een vegetarische consument of
een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.
Je bent bewust bezig met het uitkiezen
van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.
Je bent een vegetarische consument of een consument, die gewoon wat minder vlees en wat vaker plantaardig wilt eten.
Je bent bewust bezig met het uitkiezen van je voeding; wat je koopt en waar je het koopt.
Uw eten, onze zorg
U en wij hebben met elkaar gemeen, dat we dagelijks eten. Een ruime voedselkeuze en voldoende beschikbaarheid helpen daarbij het eten elke dag te 'verzamelen'.
Dat we in Nederland met z'n allen een 'beetje' kritischer naar ons voedsel zijn gaan kijken, zal niemand zijn ontgaan:
De 'vernieuwde' aandacht voor een vorm van voedselbeweging in Nederland komt tot uitdrukking in een bewuster koopgedrag van de dagelijkse voeding:
Als u uw eten koopt, klaarmaakt en nuttigt, vinden wij dat u dat moet kunnen doen zonder bijsmaak, zonder twijfel, maar met zekerheid en met genot.
Wij hebben de luxe gekend, dat wij een aantal jaren een deel van ons voedsel zelf hebben kunnen verbouwen: groente, fruit, kruiden, aardappels, maar ook eieren en zelfs ons eigen vlees.
Het bracht werk en inspanning met zich mee, maar ook voldoening en inzicht.
Het gaf plezier in de keuken en aan tafel. Sindsdien zeggen we vaak tegen elkaar '...dit is restaurantwaardig...'.
Het simpele feit dat je een deel van je eigen voedsel 'kent'; weet waar het vandaan komt; hoe het is geproduceerd en dat het zonder toevoegingen op je bord belandt, maakt het nuttigen van de maaltijd net even anders.
Onze persoonlijke ervaring willen wij voor u beschikbaar stellen. Wij willen ervoor zorgdragen, dat u:
Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.
Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.
Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.
Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.
Sojabonen zijn gewoon gezond.
Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.
Eet bewust, eet alles met mate.
Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.
Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.
Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.
Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.
Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.
Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.
Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.
Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.
Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.
De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.
Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.
Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.
Wij telen momenteel alleen biologisch.
NL Soja BV is skal-gecertificeerd.
Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.
NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.
Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.
Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.