Koken met soja van NL-soja.nl
Er gaat niks boven een maaltijd van vers bereide producten en eigen recepten. Misschien meer werk en soms een hele uitdaging om het recept of het bereidingsproces direct onder de knie te krijgen, maar ........ als het dan eenmaal lukt, dan staan uw creativiteit en smaak garant voor een heerlijke maaltijd.
Uw arbeid in de keuken en onze zorg op het land en in de schuur geven u een gezonde maaltijd, waarvan u zeker zult genieten.
Op het internet wordt uitgebreid beschreven, hoe u thuis in de keuken verse tofu, tempeh, geroosterde bonen of zelfs sojamelk kunt maken.
Maar koken met soja is nog zoveel meer!
Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen.
Ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.

Koken met soja geeft een duurzame, gezonde en smakelijke eiwitbron aan uw maaltijd
Een groot deel van uw maaltijd is al plantaardig. Als u zoekt naar een goede invulling van uw dagelijkse eiwitbehoefte op basis van plantaardige voeding, dan is soja een prima alternatief voor vlees. Alle producten en gerechten, die u maakt van de biologische sojabonen van NL Soja BV zijn daarmee goede vleesvervangers. En denk wel, het hoeft helemaal niet op vlees te lijken, om toch lekker te zijn. Ieder product heeft zijn eigen specifieke waarden. Laat die vooral door uw creativiteit in de keuken naar boven komen en creëer daarmee uw eigen heerlijke en gezonde vleesvervangers. U zult versteld staan.

Waarom koken met soja? Wat zegt de consument:
"Nieuwsgierig geworden naar de sojameel van NL-soja, heb ik een pakje gekocht om zelf de voordelen van deze sojameel te onderzoeken. Ik kan zeggen dat ik positief verrast ben. De pannenkoekjes die ik ervan gemaakt heb zijn heel smaakvol en geven je een vol gevoel, zonder een opgeblazen gevoel te krijgen of over vol te zitten. Als ik het vergelijk met gewoon meel of de reguliere pannenkoekmeel (met reguliere pannenkoekmeel heb je vaak na een uur al weer lekkere trek) vult deze meel enorm en blijft de lekkere trek achterwege. Sterker nog, ik heb ’s middags als tussendoortje een paar pannenkoekjes gemaakt en ik kon mijn avondeten, verbazingwekkend, niet op krijgen. Dat geeft duidelijk aan hoe vullend deze sojameel is. Andere voordelen, zoals koolhydraat arm en eiwit rijk, hebben ervoor gezorgd dat onze zoon de sojameel gaat gebruiken in zijn sport dieet. Dus zoek je gezonde voeding of een gezond tussendoortje (wafels of poffertjes zijn ook heerlijk met de sojameel), dan kan ik de sojameel van NL-Soja zeker aanraden!" mevr. H. Dekker, Emmeloord
Deel ook uw ervaringen met de biologische sojabonen van NL Soja. Laat ons weten hoe het u vergaat in de keuken met koken met soja.
Koken met soja van NL-soja.nl dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten.
Hieronder vindt u een willekeurige greep uit het aanbod. Er valt zeker veel meer te vinden en te lezen. Graag houden wij ons aanbevolen, als u andere gerechten kent of als uw creativiteit iets nieuws en smakelijks heeft opgeleverd.

Sojaburgers
Eén van onze enthousiaste klanten plaatste op Facebook het volgende recept voor sojaburgers / groenteburgers, op basis van biologisch sojameel van NL Soja BV.

Koken met soja van NL-soja.nl; 'als ik het kan, dan kunt u het zeker!'
Wij leveren gedroogde biologische sojabonen uit eigen teelt
Lokaal
Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.
Transparant
Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.
Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.
Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.
Gezond
Sojabonen zijn gewoon gezond.
Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.
Eet bewust, eet alles met mate.
Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.
Ambachtelijk
Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.
Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.
Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.
Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.
Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.
Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.
Maatschappelijk verantwoord
Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.
Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.
Duurzaam
De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.
Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.
Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.
Wij telen momenteel alleen biologisch.
NL Soja BV is skal-gecertificeerd.
Eerlijk
Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.
B2B samenwerking
NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.
Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.
Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.