Vleesvervangers

Vleesvervangers maken met soja van NL-soja.nl

Groenteschotels, salades, sauzen, tofu, tempeh, geroosterde soja, sojamelk of

in combinatie met vleesschotels en meer.


Vleesvervangers maken met soja van NL-soja.nl, 'dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten'

Groenteschotels, salades, sauzen, tofu, tempeh, geroosterde soja, sojamelk of

in combinatie met vleesschotels en meer

Vleesvervangers maken met soja van NL-soja.nl

'dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten'

Er gaat niks boven een maaltijd van vers bereide producten en eigen recepten. Misschien meer werk en soms een hele uitdaging om het recept of het bereidingsproces direct onder de knie te krijgen, maar  ........ als het dan eenmaal lukt, dan staan uw creativiteit en smaak garant voor een heerlijke maaltijd. 


Uw arbeid in de keuken en onze zorg op het land geven u een gezonde maaltijd,  waarvan u zeker zult genieten.


Op het internet wordt uitgebreid beschreven, hoe u thuis in de keuken verse tofu, tempeh, geroosterde bonen of zelfs sojamelk kunt maken.


Maar vleesvervangers maken met soja is nog zoveel meer!


Als u sojabonen een nacht laat wellen en de volgende dag de sojabonen circa 45 minuten kookt, dan heeft u een gezonde basis voor uw groenteschotels, salades, Indische curry gerechten en (pasta-) sauzen. Maar ook in combinatie met uw stoofschotels van vlees kunnen gekookte sojabonen een prima aanvulling zijn op uw gezonde maaltijd.


Als ik het kan, dan kunt u het zeker!


Zelf hebben wij het afgelopen jaar volop in de keuken geëxperimenteerd:

  • Gekookte sojabonen hebben we verwerkt in de saus voor tortillas, mihoen, nasi en bami (en dat in combinatie met minder vlees);
  • Gekookte sojabonen verwerkt door de salade;
  • We hebben onze eigen tofu gemaakt, voor door de nasi;
  • Verse sojamelk hebben we gemaakt voor de muesli. Sinds november 2023 bieden we in de webshop verse sojapasta aan. Daarmee maakt u als consument in een handomdraai elke dag verse sojamelk;
  • Wat te denken van uw eigen verse heerlijk Smoothie van eigengemaakte sojamelk;
  • Geroosterde sojabonen 's avonds in de oven gezet als snack voor tussendoor, bij de wijn of een biertje;
  • Hummus voor op naanbrood en tortilla;
  • Veganaise gemaakt van verse sojamelk;
  • Sinds november 2023 maken we zelf tempeh, welke verkocht wordt in de webshop;
  • Zelf sojascheuten gemaakt (taugé) voor door de nasi, etc.;
  • Sojameel voor pannenkoeken, flensjes, brood, pizza, koekjes, biscuit, etc.;
  • Sojaburgers van sojapasta of van sojameel;


Consumenten van de biologische sojabonen van NL Soja BV maken daarnaast miso, natto, sojasaus, sojaburgers en nog zoveel meer. Koken met soja kan dus veelzijdig, lekker, gezond en duurzaam.


Zo is er voor iedereen wat wils; of u nu vegetarisch eet, soms geen vleesmaaltijd wilt bereiden, vlees wilt minderen of vlees en plantaardig wilt combineren; koken met soja past op alle manieren prima in uw eigen schijf van vijf.

Plantaardige vleesvervangers van sojabonen zijn de duurzame, gezonde en smakelijke eiwitbron van uw maaltijd

Een groot deel van uw maaltijd is al plantaardig. Als u zoekt naar een goede invulling van uw dagelijkse eiwitbehoefte op basis van plantaardige voeding, dan is soja een prima alternatief voor vlees. Alle producten en gerechten, die u maakt van de biologische sojabonen van NL Soja BV zijn daarmee goede vleesvervangers. En denk wel, het hoeft helemaal niet op vlees te lijken, om toch lekker te zijn. Ieder product heeft zijn eigen specifieke waarden. Laat die vooral door uw creativiteit in de keuken naar boven komen en creëer daarmee uw eigen heerlijke en gezonde vleesvervangers. U zult versteld staan.

Koken met soja van NL-soja.nl

"...sojabonen zijn weliswaar een goede basis voor vleesvervangers, je moet alleen wel gaan begrijpen, hoe je ze creatief in de eigen keuken kunt gebruiken. Namelijk gewoon als een plantaardig product, als peulvrucht, eiwitrijk, rijk aan essentiële aminozuren, dat gezond en voedzaam is, maar wat helemaal niet op vlees hoeft te lijken of naar vlees hoeft te smaken.


Soja is en een gezonde vervanger van - maar is ook een gezonde aanvulling op - minder vlees..."


Waarom koken met soja? Wat zegt de consument:

"Nieuwsgierig geworden naar de sojameel van NL-soja, heb ik een pakje gekocht om zelf de voordelen van deze sojameel te onderzoeken. Ik kan zeggen dat ik positief verrast ben. De pannenkoekjes die ik ervan gemaakt heb zijn heel smaakvol en geven je een vol gevoel, zonder een opgeblazen gevoel te krijgen of over vol te zitten. Als ik het vergelijk met gewoon meel of de reguliere pannenkoekmeel (met reguliere pannenkoekmeel heb je vaak na een uur al weer lekkere trek) vult deze meel enorm en blijft de lekkere trek achterwege. Sterker nog, ik heb ’s middags als tussendoortje een paar pannenkoekjes gemaakt en ik kon mijn avondeten, verbazingwekkend, niet op krijgen. Dat geeft duidelijk aan hoe vullend deze sojameel is. Andere voordelen, zoals koolhydraat arm en eiwit rijk, hebben ervoor gezorgd dat onze zoon de sojameel gaat gebruiken in zijn sport dieet. Dus zoek je gezonde voeding of een gezond tussendoortje (wafels of poffertjes zijn ook heerlijk met de sojameel), dan kan ik de sojameel van NL-Soja zeker aanraden!" mevr. H. Dekker, Emmeloord


Deel ook uw ervaringen met de biologische sojabonen van NL Soja. Laat ons weten hoe het u vergaat in de keuken met koken met soja.

Sojaburgers

Eén van onze enthousiaste klanten plaatste op Facebook het volgende recept voor sojaburgers / groenteburgers, op basis van biologisch sojameel van NL Soja BV.

Vleesvervanger maken
Vleesvervangers maken met soja van NL-soja.nl dat is gezond eten, duurzaam eten, (h)eerlijk eten.

Hieronder vindt u een willekeurige greep uit het aanbod. Er valt zeker veel meer te vinden en te lezen.  Graag houden wij ons aanbevolen, als u andere gerechten kent of als uw creativiteit iets nieuws en smakelijks heeft opgeleverd.
Koken met soja van NL-soja.nl
Vleesvervanger maken met NL Soja BV

Vleesvervangers maken met soja van NL-soja.nl; 'als ik het kan, dan kunt u het zeker!'

  • Koken met soja van NL-soja.nl

  • Direct bestellen?

    Koop hier uw

    biologische sojabonen of soja producten

    uit Nederland


    U heeft een winkel, restaurant, verkooppunt, voedsel coöperatie? U wilt biologische sojabonen of soja producten van NL Soja opnemen in uw assortiment?


    Stuur hier een bericht.

    Wij leveren gedroogde biologische sojabonen uit eigen teelt

    Lokaal

    Wij telen sojabonen uitsluitend in Nederland. Dat betekent dat uw sojabonen 'uit uw achtertuin komen'.  

    Transparant

    Onze teelthandelingen publiceren wij op de website. Zo kunt u zien met welke zorg wij uw sojabonen telen.


    Jaarlijks organiseren wij een velddag. Zo kunt u ons ontmoeten en leren kennen. Ondertussen kunt u de sojabonen in het veld bezichtigen.


    Wilt u weten wie wij zijn? Bel ons even voor een praatje tussen 'buren'.

    Gezond

    Sojabonen zijn gewoon gezond.


    Maar daarbij geldt (zoals bij alles), eet vooral gevarieerd met andere peulvruchten, granen, groente, fruit, noten of vlees/vis.


    Eet bewust, eet alles met mate.


    Gedroogde sojabonen moeten worden bereid, voordat ze worden geconsumeerd.

    Ambachtelijk

    Door gedroogde sojabonen in uw dagelijkse maaltijd op te nemen, kunt u heerlijke en verse gerechten zelf gaan bereiden.


    Gekookte sojabonen voor uw curries, groenteschotels en sauzen.


    Wat dacht u van uw eigen sojaburger, vegaburger, tofu, tempeh of sojamelk.


    Maar ook leveren wij sojameel voor uw pannenkoeken en allerlei baksels.


    Of gewoon wat sojabonen roosteren voor in de salade of als snack.


    Terug naar de keuken, terug naar grootmoederstijd.

    Sojabonen klaar voor de oogst
    Uw eigen tofu maken met sojabonen van NL Soja BV
    Tofu gerecht NL Soja BV
    Bas Daling en Evert Jan Daling NL Soja BV

    Maatschappelijk verantwoord

    Wij werken samen met biologische boeren op basis van respect en gelijkwaardigheid. Wij dragen zorg dat de boer een onderscheidende vergoeding voor zijn land ontvangt, zodat de boer het eigen bedrijf kan blijven ontwikkelen.


    Doordat wij in Nederland sojabonen telen, hoeven er geen bomen gekapt te worden en vindt er geen landroof plaats.

    Duurzaam

    De teelt van sojabonen is een rustgewas voor de bodem. Een veld sojabonen bindt stikstof uit de lucht voor de eigen groei. Ook wordt stikstof in de bodem vastgelegd, als voorraad voor de volgende teelt.


    Natuurlijk gebruiken wij uitsluitend non-GMO zaaizaad. We hebben rassen geselecteerd, welke speciaal geschikt zijn voor de humane consumptie.


    Door onze Nederlandse productie en door het proces van bewaren en uitleveren in eigen beheer te houden, worden uw voedselkilometers geminimaliseerd.


    Wij telen momenteel alleen biologisch.


    NL Soja BV is skal-gecertificeerd.

    Eerlijk

    Gedroogde sojabonen passen prima in uw schijf van vijf, of u nu combineert met vlees/vis of alleen met plantaardige voeding.

    B2B samenwerking

    NL Soja BV levert gedroogde sojabonen aan kleine voedsel producenten voor de productie van tofu, natto en sojasaus.


    Ook levert NL Soja BV gedroogde sojabonen en sojameel aan meerdere (online) verkooppunten.


    Een aantal toprestaurants weet de gedroogde sojabonen van NL Soja BV te waarderen. Zij verwerken de sojabonen op ambachtelijke wijze in de meest bijzondere gerechten.

    Soja van NL-soja is gezonde voeding, is duurzame voeding, is eerlijke voeding.

    Share by: