Biologisch sojameel
Evert Jan Daling • 14 september 2023
Biologisch sojameel van NL Soja BV
Sojameel wordt gemaakt door de sojabonen te malen. Sojameel bevat relatief weinig koolhydraten en geen gluten. Daarmee is het een prima alternatief voor een koolhydratenarm recept. Sojameel wordt gemaakt door de gehele sojaboon te vermalen (vol vet sojameel, full-fat soy flour) of het vermalen van de pulp, nadat de olie uit de sojaboon is geperst (defatted soy meal).
Wilt u graag wat lezen over de achtergrond en de verschillen tussen full-fat soy flour en defatted soymeal dan is hier een uitgebreid verslag te lezen.
Bij NL Soja BV kunt u nu uw biologisch sojameel bestellen van onze eigen sojabonen. Daarbij wordt de gehele sojaboon vermalen, er is niks aan onttrokken. U heeft een volwaardige biologisch sojameel van Nederlandse akkers, zo uit 'uw achtertuin'.
Biologisch sojameel in de keuken
Sojameel is een prima vervanger voor bloem, zeker als u koolhydraatarm en glutenvrij wilt eten. Sojameel is onder andere te gebruiken voor het bakken van brood, koekjes, pannenkoeken, pizzabodems, gebak of bananencakebrood. Veel recepten zijn er te vinden op het internet. Een aantal links kunt u hier vinden:
- koolhydratenarm recepten;
- pinterest sojameel recepten;
En, als u even verder zoekt, er zijn nog zo veel meer recepten te vinden.
Pannenkoeken van biologisch sojameel
Onder de noemer "...als ik het kan, dan kunt u het zeker...." even een recept van het internet gebruikt, voor het maken van pannenkoeken:
75 gram biologisch sojameel van NL Soja BV
3 eieren
125 ml water (sojamelk / melk kan eveneens)
snufje zout
Het resultaat mag er zijn; heerlijke pannenkoeken van Nederlands biologisch sojameel.
Heeft u interesse in biologisch sojameel van NL Soja BV? Bestellen kan vanaf vandaag in de webshop.
Sojaburgers (update 14-10-2023)
Eén van onze enthousiaste klanten plaatste op Facebook het volgende recept voor sojaburgers / groenteburgers, op basis van biologisch sojameel van NL Soja BV.


Heeft u nog ideeën of kent u nog consumenten, verkooppunten, restaurants of kleine verwerkers, die mogelijk enthousiast zijn voor het gebruiken van biologische sojabonen uit Nederland, dan houden wij ons 'smakelijk' aanbevolen.
Eet smakelijk, met vriendelijke groet,
Evert Jan Daling en Bas Daling

Oogst 2023 staat voor de deur De komende twee weken zal de oogst 2023 worden binnen gehaald. We zijn benieuwd naar de resultaten en dan met name de eventuele rasverschillen. Ondertussen zijn we nieuwe beursactiviteiten aan het inplannen. Contact met de markt, contact met de consument, daar draait het allemaal om. Bent u benieuwd hoe en wanneer we waren gestart? Lees dan nog weer even onze eerste blog uit januari 2022.